Legendaarinen väritys nähdään jälleen Le Mansin 24 tunnin ajossa – Gulfin tunnistavat kaikki

© Kuva: Getty Images

Tietyt väritykset ovat saavuttaneet moottoriurheilumaailmassa ikonisen aseman. Gulfin väritys on yksi legendaarisimmista.

Oranssi ja haaleansininen väriyhdistelmä on ollut osa moottoriurheilumaailmaa ja erityisesti Le Mansia jo vuosikymmeniä. Ikoninen väritys näki päivänvalonsa 1960-ja 1970-lukujen taitteessa, ja se yhdistetään edelleen vahvasti tuon aikakauden autoihin.

Vaikka Gulf ei enää toimikaan öljybisneksessä, on yhtiö edelleen näkyvästi esillä. Gulf-väritys on nähty viime vuosina joidenkin Porschen GT-kilpureiden värityksenä, eikä tämäkään vuosi tuota poikkeusta. Tämän vuoden kilpailussa väritys nähdään myös LMP2-luokassa kisaavan DragonSpeedin autoissa.

Le mansin 24 tunnin ajo käydään tänä viikonloppuna.