Takatalvi yllätti moottoriurheilumaailmankin: Spassa kisattiin lumi- ja räntäsateessa – Fernando Alonson autokunta kiinni maailmanmestaruudessa

© Kuva: http://toyotagazooracingwrc.com

Toyota varmisti kestävyyskilpailujen MM-sarjan WEC:n maailmanmestaruuden viikonloppuna Belgian Spa-Francorchampsin radalla. Hurjissa olosuhteissa ajetussa kisassa nähtiin perin erikoiset ajo-olosuhteet.

Kuuden tunnin kestävyyskilpailussa voiton vei autokunta #8, johon kuuluivat Fernando Alonso, Kazuki Nakajima ja Sebastien Buemi. Autokunnan voitto varmistui, kun sisarautokunta törmäsi ongelmiin kärkipaikalta kisan puolivälissä. Maalissa Alonson ja kumppaneiden ainoa mestaruusuhka oli kuudes.

Kun kautta on jäljellä enää kesäkuussa ajettava Le Mansin 24 tunnin ajo, johtaa Alonson autokunta sarjaa 31 pisteellä. Toinen Toyota voi kiriä etumatkaa maksimissaankin 38 pisteellä, joten mestaruus on sinettiä vaille varmistunut.

Suomea kuritava viileä kevätkeli oli valloillaan myös Belgiassa. Kilpailun aikana radalla nähtiin niin lumi- kuin räntäkuuroja.

Katso kilpailun viileät tapahtumat tiivistettynä alla olevaan videoon.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.