Entinen formulatallien päällikkö Flavio Briatore uskoo Ferrarin häviävän kärkivastuksilleen siksi, ettei se onnistu kehittämään autoaan tarpeeksi nopeasti eteenpäin.

Vaikka Ferrarin suorituskyvyn hehkutettiin kehittyneen kovasti vielä ennen kauden alkua, odotti maranellolaisten faneja keväällä pettymys.

Italialaiset ovat jääneet jälleen nielemään Mercedeksen pakokaasuja. Tappiot päävastustajalle ovat olleet tylyjä, eikä voittoja ole kesäkuun kynnyksellä vielä ainuttakaan.

Löytyikö Ferrarin ongelmiin selitys? Alavire alkoi jo viime kaudella uuden ratkaisun käyttöönotosta, nyt talli haluaa kieltää sen kaikilta

Entisen Renault’n ja Benettonin tallijehun Briatoren mukaan vika ei ole Ferrarin SF90H-kilpurissa. Formulaveteraani sättiikin maanmiehiään saamattomasta kehitystyöstä.

– Heillä ei ole hidas auto. Se on kiinni siitä, että muutkin kehittyvät, jopa Red Bull, Briatore sanoi Rai-julkaisulle.

Entinen F1-tallipäällikkö arvosteli rankasti Ferrarin strategiamokaa Monacossa

– Se on aina tämä sama tarina. Ferrari tekee virheitä ja Mercedes käyttää niitä hyväkseen, italialainen kritisoi Movistarille.

Näkökulma: Renault’n ja Fiat-Chryslerin liitosta ei kannata F1-faneilla innostua – vaikutus formuloihin voi jäädä lähes olemattomaksi

Lähteet: Rai, Movistar