Formula ykköset Indycar-sarjaan vaihtanut ruotsalaiskuskin Marcus Ericssonin mukaan F1-auto tarjoaa kuskilleen reilusti amerikkalaisformulaa enemmän teknisiä apuja ajamiseen.

Huipputeknisiin F1-autoihin tottunut entinen Sauber-kuski on havainnut Indycar-menopelit varsin armottomiksi ajaa.

– F1:ssä auton käytöksen voi saada täydelliseksi joka mutkassa ohjaustehostimen ja niin monen muunkin työkalun avulla. Indycar-auto on ensinnäkin paljon raskaampi ajaa, eikä sen kanssa voi ajaa myöskään niin tarkasti, ruotsalainen valotti Motorsportille.

– Tasapaino-ongelmien läpi on vain ajettava, sillä on hyväksyttävä, ettei auto voi olla täydellinen kaiken tyyppisissä mutkissa, Ericsson harmitteli.

[readmore from=”indycar”]

Vaikka oppimista uuteen kalustoon on vielä edessä, vakuuttaa Schmidt-Petersonin tallin tulokaskuljettaja tottuneensa yhdysvaltalaisten avorenkaisten maailmaan varsin nopeasti.

– On oikeastaan hauska ajaa tällaisella autolla, sillä siinä tuntee voivansa tehdä enemmän eroa itse kuskina ja löytää tiensä tasapainovaikeuksien ohi.

– Indycarissa on löydettävä paras kompromissi säätöjen osalta. Loput on sinusta kiinni kuskina, vaikka joutuisit hieman taistelemaan auton kanssa. Se on hyvin tyydyttävää, ruotsalaispilotti kehui.

Kimi Räikkösen tieltä häädetty kuski sai uuden kilpa-auton – katso kuva

Lähde: Motorsport