”Oman aikansa Kimi Räikkönen” – sir Jack Brabham on yksi F1-historian suurimmista legendoista – Australian kansallissankari teki ainutlaatuisen tempun, mutta uhrasi kuulonsa

© Kuva: Getty Images

Sir Jack Brabham juhlisi tänään syntymäpäiviään. F1-historian suurimpiin nimiin kuuluva australialainen ansaitsee tulla mainostetuksi sivustollamme.

Kolme kertaa maailmanmestaruuden voittaneen Brabhamin ura sisältää hauskoja sattumuksia ja anekdootteja. Miehen vähäsanaisuus on oma legendansa, ja siksi hän ansaitsee tulla nostetuksi esiin. Ei Kimi Räikkönen ole mikään ensimmäinen tuppisuu-maailmanmestari.

Ei Kimi Räikkönen ole mikään ensimmäinen tuppisuu-maailmanmestari.

Brabham teki tempun, jota ei tulla enää koskaan toistamaan. Kaudella 1966 hän ajoi maailmanmestariksi omaa nimeään kantavalla autolla. Se on suoritus, johon ei koskaan yltänyt esimerkiksi Bruce McLaren.

Ajolahjojen lisäksi myös insinöörin taidoillaan arvostusta kerännyt Brabham antoi autourheilulle suuren uhrauksen. Varmistaakseen kalustonsa suorituskyvyn ajoi hän usein niitä ilman kuulosuojausta, jotta jokainen pienikin äännähdys autosta kantautuisi hänen korviinsa.

Tuon ajan moottoreiden pauhu piti huolen, ettei ”Black-Jack” vanhoilla päivillä kuullut juuri mitään. Se ei kuitenkaan poistanut hänen ovelaa huumorintajuaan ja sydämellisyyttä.

Jokaisen F1-fanin tulee tietää sir Jack Brabham. Miehen elämäntarina uskomattomine ja hauskoine käänteineen on arkistoitu sivustomme kätköihin jo aiemmin.

LUE: Jack Brabhamin, Australian suurimman F1-tähden ura sisälsi joukon uskomattomia tarinoita: ”Oman aikansa Kimi Räikkönen”

Kiinnostaako F1-historia? Silloin paikkasi on Moottoriurheilun Olohuone! Liity nyt!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.