Näkökulma: Kimi Räikkösen hylkäyksessä myös jotain hyvää – jos jossain, niin Bakussa

© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkösen aika-ajotuloksen hylkääminen on totta kai pettymys ja harmittava uutinen. Alfa Romeon suomalaiskuljettajan ja hänen fanien ei kannata kuitenkaan heittää kirvestä kaivoon, muistuttaa SuomiF1-sivuston Juuso Taipale.

Surkea varmistus: Kimi Räikkösen aika-ajotulos hylätty

Sääntörike etusiiven osalta puhuu vastustamatonta kieltään. Räikkösen rangaistus on ansaittu, niin ärsyttävä asia kuin se onkin myöntää. Alfa Romeo mokasi pahasti.

Kahdeksannen lähtöruudun vaihtuminen starttiin varikon portilta tiputtaa tallin suomalaiskuskin asetelmia avausmutkassa sijoituksen osalta oleellisesti, mutta jos tämä lähtöpaikka kannattaa jossain ottaa, niin Bakussa.

Azerbaidzhanin GP on ollut kahdella edelliskaudella uskomaton tapahtumien sarja, jossa sijoitukset ovat vaihdelleet viimeisille metreille asti. Lähtötilanne on ollut täysin toisen näköinen kuin mitä ruutulipun heilahtaessa.

Räikkönen on itse kokenut tämän aiempina vuosina. Hän on ottanut osumaa avauskierroksella sekä 2017 että 2018. Ensimmäisellä kerralla kisa meni pilalle, toisella onneksi ei. Ja sen ansiosta hän oli lopputuloksissa upeasti toinen 2018.

Jos Räikkönen olisi lähtenyt matkaan tänään kahdeksannesta ruudusta, olisi hän ollut keskellä tiukkaa keskikastin sumppua. Riski joutua osalliseksi kolariin, jälleen kerran, olisi ollut erittäin korkea.

Räikkönen on ottanut osumaa avauskierroksella sekä 2017 että 2018.

Voin vaikka lyödä vetoa, että tänäkin vuonna romua syntyy avauskierroksella. Nyt Räikkönen välttää sen kätevästi nykyisen rangaistuksensa myötä, ja kun turva-auto kutsutaan mitä ilmeisimmin radalle keräämään letka kasaan, ei suomalainen kärsi edes aikahävikkiä. Hän pääsee rakentamaan kisaansa ollen täysillä mukana tiukassa nipussa, josta kuka tahansa voi nousta kisan yllättäjäksi.

Räikkösellä on edelleen erinomaiset mahdollisuudet hyvään sijoitukseen tämänpäiväisessä kilpailussa. Nyt on tärkeintä pitää pää kylmänä ja tehdä oikeita päätöksiä oikeaan aikaan.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.