Lisäjännitettävää aika-ajoihin – täyttyykö paalumiesten rajapyykki juhlakisassa? Max Verstappen vahva ehdokas toteuttajaksi

© Kuva: Getty Images

Keneltäkään F1-sarjan fanilta ei ole taatusti mennyt ohi kisaviikonlopun suuri merkkitapaus. F1-sarja saa Kiinassa täyteen tuhat kilpailua.

Tilastoniiloille jännitettävää riittää jo lauantaisissa aika-ajoissa. Tällä hetkellä paalupaikalle yltäneitä kuljettajia löytyy lajin historiasta 99 kappaletta, kun sessioita on ajettu 999. Uuden paalumiehen saaminen Shanghaissa tarkoittaisi komeaa lukua myös paalutilastoon juhlakisaviikonloppuna.

Potentiaaliset vaihtoehdot ovat kuitenkin kortilla. Ferrarin Charles Leclercin noustua uusimpana kuljettajana paalumiesten listalle ovat kaikki Mercedeksen ja Ferrarin kuljettajat lunastaneet paikkansa listalta.

Katseet kohdistuvatkin Red Bulliin. Max Verstappen voisi olla potentiaalisin vaihtoehto, sillä nuori hollantilainen on edelleen ilman ensimmäistäkään ykkösruutua formula ykkösissä. Red Bullin täytyy kuitenkin kiristää tahtiaan, mikäli se aikoo pystyä lyömään kilpailijansa.

Voittojen suhteen merkkipaalu on jo ylitetty aikapäiviä sitten. Heikki Kovalainen oli historian sadas GP-voittaja hänen ylitettyä ruutulipun ykkösenä Unkarin GP:ssä 2008. Valtteri Bottas on listan tuorein lisäys, hän on voittaja numero 107.

Kiinan GP:n aikataulu, lähetysajat, tulokset ja uutiset löydät kisasivuiltamme. Tutustu nyt!

F1 1000 – LUE ERIKOISARTIKKELIMME MERKKIPAALUSTA:

Kaikki juttu kootusti

SuomiF1 listasi F1-historian kymmenen merkittävintä henkilöä – ykköseksi vain yksi vaihtoehto

Näin F1 kasvoi maailman suurimmaksi autourheilusarjaksi – tässä ovat merkittävimmät hetket sarjan historiassa

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale