Ferrarin Sebastian Vettelin mukaan italialaistallin kauden osalta eletään kriittisiä hetkiä. Tallin auton kehityssuunta tullaan päättämään lähiviikkoina.

Talvitesteissä vakuuttanut Ferrari on ollut alkukauden kisoissa pinteessä Mercedestä vastaan. Hopeanuolet ovat vieneet kaksoisvoiton kauden jokaisessa kilpailussa, Vettelin ja tallikaverin Charles Leclercin saalistettua molempien vain yksi kolmossija.

Lue kausiennakkomme Ferrarista

Bahrainissa tallin vauhti oli erinomaista, mikä kielii auton olevan iskussa ollessaan kilpailukykyinen Mercedestä vastaan. Auton monimutkaisuus on kuitenkin osoittautumassa rajoittavaksi tekijäksi suoritusvarmuutta etsittäessä.

[readmore from=”Ferrari”]

Vettelin mukaan tallin tulee määritellä lähiviikkojen aikana suunta, mihin se lähtee SF90-autoa kehittämään. Muuten Mercedes on karannut liian kauaksi.

– Meillä on vahva auto, eikä siinä ole mitään perustavanlaatuista vikaa. Emme ole kuitenkaan onnistuneet optimoimaan sitä parhaalla mahdollisella tavalla, Vettel kertoo motorsport.comille.

Seuraavaksi kausi jatkuu Bakun nopealla katuradala. Sen jälkeen vuorossa on Espanjan GP, joka ajetaan talvitestien areenana toimineella Barcelonan radalla.

Tallit tuovat perinteisesti Euroopan mantereen avauskilpailuihin uusia päivityksiä, sillä ne pystyvät vertailemaan helposti uudistuksien vaikutusta talvitestien suoritustasoonsa. Tästä syystä Espanjan GP tulee olemaan Ferrarille erittäin merkittävä koetinkivi.