F1-sarja ei kiinnostanut edes ilmaiskanavilla – tärkeältä markkina-alueelta heikoin tulos vuosiin

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan kilpailut ilmaiskanavilla Isossa-Britanniassa näyttävä Channel 4 ei saanut houkuteltua katsojia televisiovastaanottimien ääreen Kiinan osakilpailuun. Forbesin mukaan luvut edellisvuodesta laskivat peräti 30 prosenttia.

Sky Sportsin näyttäessä jokaisen kisan suorana tarjotaan briteille mahdollisuus nähdä kilpailut jälkilähetyksenä ilmaiskanavalla toisen yhtiön tarjoamana tuotteena. Trendi myöhemmälle katselukerralla on kuitenkin ollut laskeva, sillä luvut ovat laskeneet alkukaudesta.

Vaikka Kiinan GP sai rusnaasti mediahuomiota olemalla F1-historian tuhannes kilpailu, ei se houkutellut katsojia Britanniassa ilmaiskanaville 1,4 miljoonaa enempää.

Katsojamäärä on Channel 4:n vuodesta 2016 alkaneen lähetysoikeuskauden huonoin lukema. Parhaimmillaan ilmaiskanavilta kilpailua on katsonut jälkikäteen yli kaksi miljoonaa ihmistä.

Forbes nostaa esille muutamia syitä, jotka voivat selittää huonoja lukuja. Nykyaikakaudella tulokset ja tapahtumat ovat kaikkien tiedossa välittömästi, joten tunteja kisan päättymisen jälkeen ilmaiseksi lähetettävää lähetystä ei tarvitse katsoa kartalle päästäkseen. Myös kilpailun tapahtumaköyhyys on saattanut toimia karkoittavana tekijänä.

Lisäksi samaan aikaan brittiläisille urheilun ystäville tarjottiin muun muassa huippugolfia, joten Tiger Woodsin palaaminen Masters-voittajaksi on myös syönyt potentiaalista yleisökantaa.

Maksukanavana operoivan Sky Sportsin katsojalukuja ei ole julkistettu.