Italiankielisen Motorsportin tietojen mukaan Ferrarin F1-talli käyttää kauden avauskisassa Melbournessa viime vuoden ajohaalareita ja muita työvaatteita. Taustalla on kohu tupakkayhtiö Philip Morrisin mainoksista.

Ferrari joutui kauden alla kiusallisen huomion kohteeksi Australian viranomaisten ja jopa Euroopan unionin kiinnostuttua savukeyhtiön ja italialaistallin yhteistyöstä.

Vaikka talli ei voikaan enää mainostaa Marlboro-brändiä, on se edustanut näkyvästi Philip Morrisin Mission Winnow -hanketta.

Projektin tehtävänä on etsiä uusia teknologioita savuttomille tupakkatuotteille.

[readmore from=”philip morris”]

Viranomaisia on kuitenkin hankkeen tehtävän sijaan kiinnostanut, miksi Mission Winnowin logo muistuttaa niin paljon Marlboron kuuluisaa tuotetunnusta. Ferraria epäillään tupakkamainosten kiellon kierrosta.

Alun perin Mission Winnowin brändi piti olla olla mukana jopa F1-tallin virallisessa nimessä.

Ferrari kuitenkin tiputti sen pois nimestään pestäkseen käsiään irti kohusta. Tuoreimpien sisäpiiritietojen mukaan talli on jopa aikeissa jättää uudet ajoasunsa naulaan.

Motorsportin mukaan Ferrari käyttäisi viime vuoden työasuja ainakin Australiassa, jossa mainoskohua on syynätty viranomaisten tahoilla.

Ferrarin ja McLarenin kohutut sponsorit herättivät EU:n epäilyksen – luvassa ”tarkkaa tutkintaa”