Ferrarin ja McLarenin kohutut sponsorit herättivät EU:n epäilyksen – luvassa ”tarkkaa tutkintaa”

© Kuva: Getty Images

Euroopan union terveys, ruokaturvallisuus- ja energiavirasto kertoi suorittavansa tutkivansa tarkkaan Ferrarin ja McLarenin sponsorisopimuksia tupakkayhtiöiden Philip Morrisin ja BAT:n kanssa.

Ferrarin kuuluisimpiin sponsoreihin kuuluva Philip Morris joutui luopumaan Marlboro-brändinsä mainostamisesta formuloissa EU-asetuksen kiellettyä tupakkamainonnan sarjassa vuonna 2006.

Viime aikoina savukefirma on kuitenkin taas pyrkinyt nostamaan profiliiaan F1-maailmassa promotoimalla uutta Mission Winnow -hankettaan Ferrarin kanssa.

Ferrarin F1-talli muuttaa nimensä – taustalla formulahistoriasta tutun tupakkabrändin hanke

Brändiä pyritään maalamaan jonkinlaiseksi yhteiskunnan tulevaisuuden kehitysprojektiksi, mutta todellisuudessa sen tavoitteena on enimmäkseen etsiä uusia savuttomien tupakkatuotteiden teknologioita.

Hankkeen presenssiä F1-sarjassa ei ole kuitenkaan hyväksytty aivan mukisematta.

Australian viranomaiset tutkivat parhaillaan, rikkooko Ferrarin yhteistyö Mission Winnowin kanssa maan tupakkamainontaa koskevia lakeja.

Kuuluisa F1-sponsori joutumassa liemeen Ferrarin uudesta ajoasusta – onko pukuun piilotettu kielletty mainos?

Myös McLaren joutui tupakkakohun keskiöön ilmoitettuaan vasta suuren yhteistyösopimuksen savukeyhtiö BAT:n kanssa. Brändillä on Marlboron tavoin pitkä historia formuloissa.

BAT:n ”Transforming Tobacco” [muuttamassa tupakkaa] -slogan tulee näkymään McLarenilla ”sekä radalla että sen ulkopuolella”.

Tupakkajättien liikkeet F1:ssä ovat olleet lähiaikoina niin huomattavia, että ne ovat saaneet jopa EU-komissionkin terveysviranomaiset kiinnostumaan.

– Komission tietoisuuteen on tullut vasta nämä tupakkateollisuuden lähiaikojen hankkeet. Ne vaativat enemmän tukkaa tutkintaa, jonka jälkeen komissio etenee parhaaksi katsomallaan tavalla, EU:n terveys, ruokaturvallisuus- ja energiaviraston edustaja Anca Padurara kertoi Racefansille.

– Komissio jatkaa edelleen tarkasti tupakkasponsoroinnin ja -mainonnan toteutumista, Padurara vakuutti.

Ferrarin kuuluisa F1-sponsori vastasi epäilyihin laittomasta mainoksesta – ”Tiedostamme debaatin”

 

Tuukka Hyttinen
Twitter: @HyttinenT


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.