Australian viranomaiset tutkivat, pyrkiikö tupakkamerkki Philip Morris kiertämään savukkeiden mainonnan kieltoa F1-sarjassa.

Marlboro-brändin omistava Philip Morris on tehnyt jo vuosikausien ajan yhteistyötä Ferrarin kanssa.

Vielä ennen punaisia kilpureita ja kuskien ajoasuja koristivat suuret Marlobon mainoslogot.

Tupakan mainonta kiellettin kuitenkin sarjasta. Philip Morrisin oli tyydyttävä muihin tapoihin mainostaa tuotteitaan Ferrarin kanssa.

Maranellolaisten kalustossa on nähty jo pitemmän aikaa yhtiön ”Mission Winnow” -kampanjan mainosteippauksia. Hankkeen tavoitteena on Philip Morrisin mukaan etsiä vaihtoehtoisia tupakkatuotteita, jotka olisivat vähemmän haitallisia terveydelle.

[readmore from=”philip morris”]

Mission Winnowin mainokset ovat toistaiseksi sallittu kaikissa osakilpailuissa. Nyt Philip Morris on kuitenkin saattanut venyttää mainossääntöjen rajoja liian pitkälle.

F1-kauden avauskilpailun isäntämaan Australian viranomaiset kiinnittivät huomiota Mission Winnowin uuteen logoon, joka muistuttaa muotoilultaan ja väreiltään kuuluisaa Marlboron tuotetunnusta.

Ferraria ja Philip Morrisia syynäävät nyt Victorian terveysviranomainen ja Australian viestintä- ja mediaviranomainen. Kummatkin tutkivat asiaa erikseen omilla tahoillaan.

Tupakanvastaista kampanjaa pyörittävä melbournelaislääkäri John Cunningham väittää Mission Winnowin toimintaa tietoiseksi sääntökikkailuksi.

– Heidän verkkosivunsa tekevät selväksi, mihin he pyrkivät ja millä alalla he ovat. Sillä ei ole mitään tekemistä F1-autojen kanssa, se on selvä. Tupakkayhtiöt myöntävät vihdoin, että heidän ainoa tapansa selvitä taloudellisesti on saada ihmiset riippuvaisiksi tupakasta, savukeaktivisti ryöpytti Canberra Timesille.