Huippuodotuksin F1:een saapunut floppikuski avautuu vaikeuksistaan – tuhosiko Fernando Alonson suosiminen uran?

© Kuva: Getty Images

Formula 1 -sarjassa McLarenilla kaudella 2017 debytoineella Stoffel Vandoornella on jäänyt paljon jossiteltavaa urallaan.

Belgialainen nousi F1-sarjaan hyvällä ansioluettelolla, jossa kirkkain titteli oli F2-sarjan mestaruus. Formula 1:ssä ura ei lähtenyt kuitenkaan nousuun odotetulla tavalla.

– Moottoriurheilu-urani kulki täydellisesti Formula 1:een asti. Olin voittanut lähes jokaisen mestaruussarjan, johon olin osallistunut, Vandoorne sanoi Ziggo Sportin haastattelussa.

McLaren yllätti: Fernando Alonsosta tallin testikuski!

McLarenilla haaste oli kuitenkin suuri. Takavuosien suurtalli oli romahtanut häntäpäähän epäonnistuneen auton sekä tehottoman ja epäluotettavan Hondan moottorin takia. Lisäksi vastassa tallikaverina oli kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso, joka ei ole tunnettu helposta luonteestaan.

– Se ei ollut helppoa. Se oli erittäin vaikeaa. Ajoitus mennä McLarenille ei ollut paras, koska heillä oli ollut monta huonoa vuotta, Vandoorne harmisteli.

Nykyisin Formula E -sarjaa ajava 26-vuotias Vandoorne vastasi myöntävästi, että tallin keskittyminen Alonsoon vain lisäsi tuskaa.

– Kyllä. Valitettavasti en ole päässyt kertomaan 99:ää prosenttia asioista, joita tapahtui, HWA-kuski paljasti.

Onko McLaren nousemassa takaisin huipulle? Hurjaa vauhtia pitänyt Sainz rauhoittelee, mutta lupaa hyvää

Lähde: sporza.be