Renault’n tallipomo Cyril Abiteboul kertoi selvittäneensä Daniel Ricciardolle tallinsa muutostilan realiteetit perusteellisesti ennen sopimuksen tekoa.

Ranskalaistallin johtomies ei halunnut myydä tuoreelle tähtipilotilleen liioiteltuja mielikuvia ja unelmia.

Neuvotellessaan sopimusta Red Bullin maailmantähden kanssa Abiteboul kertoi rehellisesti, millaisen auton Renault pystyy miehelle tarjoamaan.

Tavoitteena oli saada aussitähti ymmärtämään, millainen haaste hänellä on edessään keltaisen kilpurin ratissa.

– Tein sen Danielille selväksi, että jos hän odottaa tallia ja autoa, jossa kaikki on jo valmiina ja hänen ainoa panoksensa olisi ajaa vain fantastisella tasolla, tulisi hänen katsella töitä muualta, Abiteboul myönsi Motorsportin haastattelussa.

Renault on panostamassa rahallisesti F1-tallinsa tekniseen ja taloudelliseen kehitykseen.

Prosessi on kuitenkin vielä vaiheessa, eikä Ricciardolle ole luvassa heti yhtä mainiota asemaa haastaa GP-voitoista kuin Red Bullilla.

– Kerroin hänelle, että projektimme on yhä vaiheessa. Kehitymme ja rakennamme, mutta hänen panoksensa olisi paljon enemmän kuin pelkkää ajamista. Odotamme hänen olevan johtaja ja lähettiläs, joka tuo kokemusta talliin, Abiteboul linjasi.

– Olemme lisänneet paljon aineksia, ihmisiä ja resursseja talliin. Nyt kaipaamme kuitenkin vielä sitä tiettyä lisäkipinää. Uskon hänen pitävän tuosta haasteesta, tallipamppu sanoi.

Lähde: Motorsport