Robert Kubican ensikokeilu Williamsilla meni pieleen – ”Hän ei näyttänyt parastaan”

© Kuva: Getty Images

Konkaripilotti Robert Kubica ei onnistunut vakuuttamaan Williamsin tallijohtoa koeajonsa vauhdillaan vielä toissa vuonna, tekniikkapomo Paddy Lowe paljastaa.

Vuosien ajan itseään rajusta rallionnettomuudesta kuntouttanut puolalaisveteraani yritti ensi kertaa paluuta kuninkuusluokkaan kaudella 2017.

Williams antoi miehelle mahdollisuuden esitellä F1-valmiuttaan, mutta ajonäytös ei mennyt putkeen.

Kubican kyyti ei sykähdyttänyt Williams-johtajistoa ja kisakuskin paikka meni lopulta venäläislupaus Sergei Sirotkinille.

– Kävimme tarkkaan läpi prosessimme ja päädyimmme valitsemaan sen pohjalta Sergein. Uskon sen olleen oikea valinta. Robert ei onnistunut näyttämään parastaan tuon prosessin aikana, Lowe harmitteli Motorsportin haastattelussa.

Puolalainen päätyi lopulta ajamaan viime vuoden Williamsin testi- ja kehityskuskina.

Täksi vuodeksi Kubica onnistui kuitenkaan nappaamaan kisakuskin pestin sekä Sirotkinin että Lance Strollin vaihdettua maisemaa.

– Se [epäonnistuminen koeajossa] harmitti häntä koko vuoden, mutta uskon nyt 12 kuukautta myöhemmin tutustuneet häneen paremmin sekä nähneemme, mitä hän voi tarjota ja millaisiin suorituksiin hän kykenee. Se tuki myös päätöstämme, Lowe kehui.

– Vaikka olemme tehneet ratkaisumme, datan määrä oli varsin rajallinen. Kuten monien asioiden suhteen, elämässä on tehtävä parhaansa sen tiedon pohjalta, mitä on käytettävissä. Pitää vain tehdä päätös ja katsoa, miten käy, tekniikkajehu pohti.

Lähde: Motorsport