Red Bull -tallipomo avautui F1:n ”hätiköidystä” uudistuksesta – ”Se oli väärä ratkaisu”

© Kuva: Getty Images

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner avautui pettymyksestään F1-autojen uuteen etusiipeen. Brittikonkarin mielestä uudistus ajettiin läpi liian nopeasti harkitsematta sen seurauksia.

Formula-autojen aerodynamiikkaa uudistettiin toden teolla ensi kaudeksi. Etusiivet ovat jatkossa leveämpiä ja yksinkertaisempia.

Uudistuksen tavoitteena oli lisätä ohituksia. Aiemmin vastustajien seuraaminen läheltä oli todella vaikeaa tehokkaiden siipien vuoksi.

Tuoreen siiven ulkomuodon taustalla oli F1:n moottoriurheilujohtajan Ross Brawnin johtama tutkimustyö. Tutkijaryhmän tehtävänä oli tehdä mahdollisimman toimiva, mutta yksinkertainen siipi.

Horner ei kuitenkaan usko upouusien siipien hyötyihin. Red Bull -pomo suhtautuu siiven muotoilusääntöihin epäileväisesti.

– Valitettavasti tietyt elementit Rossin tutkimusprojektista valittiin mielivaltaisesti FIA:n toimesta. Valitettavasti myös Mercedes ja Ferrari tukivat niitä strategiaryhmässä ja uudistus äänestettiin voimaan, Horner manasi Racefansille.

 

– Jälkiviisasti ajateltuna kaikki tallit myöntäisivät nyt, että se ei ollut ehkä paras ratkaisu hätiköidä sen kanssa. Se on merkittävä ja kallis muutos, tallipamppu huokaisi.

Lähde: Racefans