Mestaruuskilpurien suunnittelija pelasti Red Bullin autokriisiltä – ”Olimme pahasti hakoteillä, mutta hän näki mikä on pielessä”

© Kuva: Getty Images

Lukuisista menestyskilpureistaan kuulu Adrian Newey pelasti Red Bullin oikutelleen auton teknisen kehityksen ennen viime kauden alkua.

Energiajuomayhtiö esitteli todella vakuuttavaa iskukykyä viime kaudella.

Red Bullit haastoivat kärkitalleja Ferraria ja Mercedestä yhä lähempää. Max Verstappen ja Daniel Ricciardo onnistuivat jopa nappaamaan jokusen voiton huipputallien nenien edestä.

Haastajatallin moottoriurheiluneuvonantajan Helmut Markon mukaan kehittyneen ratailmeen takana oli suunnitteluguru Newey.

Red Bull oli lähellä varsinaista tekniikkakriisiä viime kauden alla. Uudet aerosäännöt toivat tekniikkamiehistölle päänvaivaa, sillä tallin uusi auto ei tahtonut toimia millään toivotulla tavalla.

Newey kuitenkin riensi hätiin ja loihti auton kehitystyön raiteilleen juuri kreivin aikaan.

– Kun uudet aerodynamiikkasäännöt tulivat, olimme todella pahasti hakoteillä. Barcelonaan mennessä meillä oli kuitenkin kilpailukykyinen auto. Se oli Neweyn ansiota. Hän näkee, mikä on pielessä vaikka ilman teknistä dataakin, tallipomo hehkutti Motorsportille.

Neweytä pidetään todella suurena voimavarana Red Bullilla. Tallijohto tiedostaa, kuinka tärkeää on saada pidettyä viimeistä sopimusvuotta työskentelevä F1-legenda tallissa.

– Olemme löytäneet tavan täyttää hänen henkilökohtaiset tarpeensa. Se tuo lisäarvoa tallillemme. Newey on ensiarvoisen tärkeä tekijä, Marko korosti.

Lähde: Motorsport


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.