Pian käynnistyvä legendaarinen Dakarin aavikkoralli on Toyotalle normaalia tärkeämpi. Japanilaismerkki kaipaa merkintää klassikkokisan voitosta saavutuksiinsa.

Viime vuonna Toyota juhli sekä rallin MM-sarjassa että Le Mansin 24 tunnin ajossa. Jälkimmäisestä napattu voitto vuosien odotuksen jälkeen poisti klassikkokisan sen “tavoitelistalta”. Siitä puuttuu kuitenkin edelleen Dakarin voitto, johon on tänä vuonna erittäin hyvät saumat.

Kilpailua viime vuosina hallinnut Peugeot ei osallistu tämän vuoden kisaan tehdastallina. Toyota, jonka kuljettajat ovat olleet vuosina jälkijoukon parhaimmistoa, saa siis erinomaisen voittosauman.

Sen tiedostaa myös Dakar-projektin johtaja Glyn Hall.

– Meidän on pakko voittaa tänä vuonna. Meillä on hyvä auto, hyvät kuljetttajat ja osaava tiimi. Olemme olleet toisia ja kolmansia. Nyt meidän on noustava korkeimmalle korokkeelle, Hall toteaa motorsport.comille.

7. tammikuuta käynnistyvään kilpailuun ei osallistu tänä vuonna suomalaisia. Kovimman haasteen antavat etukäteen ajateltuna Minin kuljettajat sekä yksityistallin Peugeotilla kisaan osallistuva Sebastien Loeb.