Formula ykkösten kolminkertainen maailmanmestari ja Mercedeksen F1-tallin johtaja Niki Lauda on joutunut sairaalaan, uutisoi itävaltalaislehti Kronen Zeitung.

Lehden mukaan Laudaa hoidetaan viennalaisessa sairaalassa flunssan aiheuttamien komplikaatioiden takia. Tilanne on ongelmallinen, sillä jo viime kesänä vakavasti sairastuneelle Laudalle suoritettiin tuolloin keuhkojensiirto, jonka seurauksena hänen immuniteettinsa ei ole parhaimmalla mahdollisella tolalla.

Lauda toipui kesällä kriittisestä tilasta takaisin normaaliin päivärytmiin, mitä lääkärit pitivät ihmeenä. 70 vuotta tänä vuonna täyttävä Lauda on uhmannut kohtaloa ennenkin. Hänet muistetaan F1-menestyksen lisäksi ennen kaikkea kuoleman selättämisestä kauden 1976 Saksan GP:ssä.

Hirvittävässä ulosajossa pahoja palo- ja ja hengitystievammoja saanut itävaltainen sai jo katolilaisen viimeisen voitelun, mutta hän taisteli itsensä takaisin auton rattiin vain reilua kuukautta myöhemmin. Onnettomuuden jälkeen hän jatkoi vielä vuosia menestyksekästä uraansa, napaten MM-tittelit 1977 ja 1984.