Tulevaksi kaudeksi voimaan astuvat sääntömuutokset saattavat sekoittaa pakkaa todella paljon. Renaultin leiristä väläytetään skenaariota, jonka toteutumista toivovat varmasti kaikki fanit.

F1 on jakaantunut kahden kerroksen väkeen. Mercedes, Ferrari ja Red Bull ovat ainoat kärkitaistoon yltävät tallit, sillä suurten resurssiensa puolesta ne pystyvät kehittämään jo valmiiksi kilpailukykyisempiä autojaan muita talleja enemmän.

Uusien sääntöjen toivotaan paitsi helpottavan ohituksia, myös sekoittavan pakkaa. Renaultin F1-asioista vastaava Marcin Budkowski uskoo tähän.

– Muutokset ovat vaikuttaneet autojen ominaisuuksiin. On toki vaikea kertoa miten muut tallit ovat muutosten kanssa pärjänneet, mutta uskon suurempien tallien kärsineen tästä enemmän, Budkowski arvioi Autosportille.

– Perustan väitteeni sille, että nopeammat autot ovat olleet paremmin optimoituja aiempiin sääntöihin. Nyt heidän täytyy ottaa suurempi askel taaksepäin kuin meidän muiden.

Uutinen on mielestä luettavaa taatusti Sauberin ja Kimi Räikkösen faneille. Sveitsiläistalli kehittyi jo viime vuonna mukavasti, joten Renaultin ennustuksen osuessa kohdilleen voi suomalaiskuskilla olla erinomainen mahdollisuus taistella hyvistä sijoituksista.