SuomiF1-sivuston joulukalenterin tämänpäiväisessä luukussa hassutellaan F1-sarjan upealla historialla. Kehen nykypäivän gladiaattorit tulisi rinnastaa?

Jokainen kuljettaja on totta kai kulkenut omaa reittiään, mutta jos joulun hengessä sallitaan pieni leikittely, voi kuljettajien persoonista, uran käänteistä ja suorituksista löytää yhtäläisyyksiä.

Siispä esittelyvuoron saavat sarjan kärkikuljettajien ”kaksoisolennot”.

Auo aiemmat luukut täällä.

Lewis Hamilton = Jim Clark

Vaikka Hamilton haluaakin varmasti rinnastaa itsensä esikuvaansa Ayrton Sennaan, on toimituksemme mielestä skottilegenda Jim Clark osuvampi vaihtoehto.

Clark oli aikakautensa paras kuljettaja, ja miehen erikoisvahvuutena pidettiin kahta asiaa. Sadekeliä ja aika-ajoja. Kuinkas sattuikaan, ne ovat myös Hamiltonin (ja toki myös Sennan) vahvuuksia.

Suurin ero Sennan ja Hamiltonin välillä on se, ettei brittikuskilla ole Sennan veroista yhtä arkkivihollista. Kuten Clark, on Hamilton taistellut mestaruuksistaan useampaa kuljettajaa vastaan, toki peitoten heidät kaikki uransa aikana.

LUE JIM CLARKIN UPEASTA URASTA TARKEMMIN TÄÄLTÄ

Valtteri Bottas = Rubens Barrichello

Hamiltonin suomalainen tallikaveri on kuin ilmetty brassikuski. Sekä Valtteri Bottas että Rubens Barrichello nauttivat asiantuntijoiden arvostusta nopeina kuljettajina, mutta pahaksi onnekseen molemmat joutuivat jakamaan mestaruustallin aikakautensa parhaan kuljettajan kanssa. Barrichellon leimaan lyötiin valitettavan pysyvä kakkoskuskin leima, mutta Bottas voi tämän kohtalon välttää onnistuneella ensi kaudella.

Sebastian Vettel = Niki Lauda

Onneksi vakava loukkaantuminen ei yhdistä tätä kaksikkoa. Yhtäläisyyksiä kuitenkin löytyy liuta.

Analyyttinen ja nopea Niki Lauda teki kovaa jälkeä Ferrarilla, lopetti ja palasi takaisin voittamaan mestaruuden McLarenilla. Sebastian Vettel nousi puolestaan maineeseen Red Bullilla, ennen kuin kutsu kävi Ferrarille. Käänteisestä toimesta puuttuu oikeastaan vain saksalaisen MM-titteli maranellolaistallin riveissä.

Max Verstappen = Ronnie Peterson

Millä sanoilla ruotsalaista Ronnie Petersonia usein kuvaillaan? Nopea, häikäisevä, luonnonlahjakkuus.

Entäpä Max Verstappenia sitten? Niinpä.

Ruotsalaisen F1-legendan kuolemasta 40 vuotta – lääkärin kohtalokas virhe päätti fanien suosikin elämän

Kimi Räikkönen = Jame Hunt

Yllättyikö joku tästä valinnasta? Ei ole mikään yhteensattuma, että Kimi Räikkönen on valinnut James Huntin niin usein alter egokseen.

Vaikka 1970-luvulla muutkin kuljettajat osasivat juhlinnan jalon taidon, oli Hunt omassa kastissaan. Ja niin Räikkönenkin nykykuljettajien valitettavan harmaassa joukossa.

Charles Leclerc – Jean Alesi

Tässä kaksikossa on paljon yhteistä. Molemmat puhuvat äidinkielenään ranskaa. Molemmat nousivat nuorina lahjakkuuksina Ferrarille. Molempien harteille asetettiin paineet tulevaisuuden supertähtenä.

Alesin ura ei koskaan lunastanut näitä odotuksia. Miten on Leclercin laita? Se on ensi vuoden jännittävintä seurattavaa.

Yhdellä voitolla legendaksi – Jean Alesin ura kuvina