Jokainen meistä voi ottaa mallia Jean-Eric Vergnestä. Ranskalaisen formulakuljettajan nousu synkkyydestä kirkkaimpiin parrasvaloihin on kasvukokemus vertaansa vailla.

Toro Rossolla formula ykkösissä 2012-2014 ajanut ranskalainen joutui etsimään uralleen uutta suuntaa, kun F1-ura tyssäsi tappioon Daniil Kvjatia vastaan toisesta Red Bull -paikasta kaudeksi 2015. Pullahdettuaan ulos formula ykkösistä Vergne joutui rakentamaan koko uransa uusiksi.

Siinä mies onnistuikin. F1-unelman murskaannuttua Vergne siirsi mielenkiintonsa kohteen muihin sarjoihin. Kestävyyskilpailujen ohella hän löysi jalansijaa sähköformuloista, joissa hän vakiinnutti heti asemansa yhtenä sarjan parhaimmista kuljettajista.

Upea kasvutarina sai kruunauksensa viime kauteen, kun Vergne ajoi sarjan mestariksi tyylikkäästi. Miehen kehittyminen on huomattu myös muualla. Arvostettu Autosport listasi hänet peräti kolmanneksi tämän vuoden 50 parhaan kuljettajan listauksellaan.

Vergne kävi lävitse tuntojaan ja kiitollisuuttaan sosiaalisessa mediassa kunnianosoituksen saatuaan.

– Neljä vuotta sitten olin ulkona formula ykkösistä, hajonneen unelman kera ilman ajopaikkaa ja mielessä synkkä tulevaisuus. Positiivinen ajattelutapa ja kova työskentely auttoivat minua nousemaan sellaiseksi kuin nyt olen. Kiitos Autosport tästä kunnianosoituksesta. Älkää koskaan lakatko unelmasta ja taistelemasta sen puolesta, mitä todella haluatte, Vergne kiitti Instagramissa.