F1-konkari ehdottaa Valtteri Bottakselle käyntiä urheilupsykologilla – ”Hänellä ei ole mitään hävittävää”

© Kuva: Getty Images

Entisen F1-kuskin ja Sky Sportsin formula-asiantuntijan Martin Brundlen mielestä Valtteri Bottas voisi hyötyä yhteistyöstä urheilupsykologin kanssa selvitäkseen turhautumisestaan.

Suomalaistähden finaaliviikonloppu Abu Dhabissa oli kuin hänen kautensa pikakelattuna – mukaan mahtui huonoa tuuria tekniikan ja ajovirheiden osalta, mutta myös vakuuttavia pilkahduksia väkevästä vauhdista.

Bottaksen viikonloppu vaikutti hyvältä vielä lauantaina Mercedes-tähden iskettyä aika-ajoissa toiseksi nopeimman ajan. Vikkelämpi Yas Marinan radalla oli vain tuore viisinkertainen maailmanmestari, suomalaisen tallitoveri Lewis Hamilton.

Sunnuntainkin kilpailu alkoi vielä positiivisissa merkeissä. Bottas piti kiinni sijastaan aina kisan loppupuolelle saakka, kunnes taistelu Ferrarin Sebastian Vetteliä sekä Red Bullin Max Verstappenia ja Daniel Ricciardoa vastaan alkoi käydä liian tiukaksi.

Nastolalaispilotin renkaat alkoivat pettää hiljalleen. Ajamisen käydessä ilman pitoa entistä vaikeammaksi Bottas sortui ajovirheisiin, jotka maksoivat hänelle lopulta palkintosijansa.

Formulaveteraani Brundlen mielestä Bottaksen otteet koko kauden osalta kielivät siitä, ettei hän ole onnistunut valjastamaan kaikkea luontaista lahjakkuuttaan parhaaseen malliin.

– Valtteri kaipaa urheilupsykologia tänä talvena, jos häneltä ei jo löydy sellaista. Hänen on ottava hieman aikaa katsellaakseen palkintojaan ja saavutuksiaan sekä muistuttava itseään siitä, kuinka loistava kuljettaja hän on, Brundle kehotti tuoreessa kolumnissaan.

Ensi vuonna Bottas on entistä kovemman paineen edessä. Mercedes odottaa suomalaisen lunastavan häneen kohdistuvat odotukset. Samalla Bottaksen paikkaa havittelevat muutkin hehkutetut kuskilupaukset.

– Hänen asemassaan hänellä ei ole nyt juuri mitään hävittävää, hän voisi antaa vain luontaisen lahjakkuutteensa virrata. Helpommin toki sanottu kuin tehty, kun hänen olkapäänsä takana on reservikuski Esteban Ocon, Brundle pohti.

 

Lähde: Sky Sports


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.