Williams-kuskilta paljastus ensi vuoden autosta – ”Varsin erilainen prosessi”

© Kuva: Getty Images

Williamsin venäläiskuljettajan Sergei Sirotkinin mukaan brittitalli on lähestynyt ensi vuoden autonsa kehitystyötä uudenlaisesta näkökulmasta.

Perinteikkään F1-tallin suorituskyvyltä ei odotettu tällä kaudella paljoa, mutta vauhti radalla on ollut jopa luultua heikompaa. Williams on kokeillut autossaan useita erilaisia teknisiä ratkaisuja, joista valitettavan moni on epäonnistunut.

Yksi pahimmista virheistä vuoden 2018 auton suunnittelussa tehtiin sivuponttoonien kanssa, jotka aiheuttivat kiusallisen ilmanhajottimen sakkaamisen vian mutkiin ajaessa.

FW41:n suunnitteluvirheet halutaan välttää ensi vuoden osalta. Uutta kilpuria lähdetään rakentamaan täysin eri filosofialla.

– Kaikki pohjautuu perustavanlaatuiselle ymmärrykselle. Sen prosessin kautta rakennamme autoa. Siitä kaikki lähti ja siksi kesti niin pitkään ymmärtää sitä [autoamme] ja päästä ongelmien yli, Sirotkin avasi Autosportille.

– Uskon meidän oppineen monia asioita tästä prosessista nollapisteestä loppuun saakka. Se tapa, jolla lähestymme uutta autoa tulee olemaan varsin erilainen prosessi. Voimme toivottavasti välttää aiemmat ongelmamme ja lisätä suorituskykyä, venäläinen sanoi.

Lähde: Autosport