Viime vuoden kauhunhetkistä varoitus kilpailulle – F1-talli joutui ryöstön uhriksi

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan klassikkokilpailuihin kuuluvan Brasilian GP:n jätjestäjät ovat saaneet ukaasin maailman moottoriurheiluneuvostolta. Päättäjät eivät halua nähdä viime vuoden vaaratilanteiden enää toistuvan.

Viime vuoden kisan turvallisuusjärejstelyt pettivät pahasti. Mercedeksen henkilökuntaa kuljettanut bussi ryöstettiin, ja vakavat turvallisuuspuutteet saivat McLarenin ja Pirellin perumaan suunnitellut rengastestit kisan jälkeisellä viikolla.

Järjestäjät saivat viime joulukuun moottoriurheiluneuvoston kokouksessa vakavan varoituksen tilanteen korjaamiseksi. Eilisessä uudessa tapaamisessa kisan järjestäjät, FIA sekä F1-sarjan johtohahmot esittelivät suunnitelman tilanteen korjaamiseksi.

Mikäli turvallisuudessa havaitaan puutteita tämänkin vuoden kilpailussa, saattaa rataa kohdata kovat rangaistukset.

Brasilian GP ajetaan 11. marraskuuta.