Kansainvälinen autoliitto FIA suunnittelee muuttavansa sääntöjä siten, ettei Venäjän GP:n aika-ajoissa nähtyä eriskummallista tilannetta nähtäisi enää uudestaan.

Viidelle kuskille jo ennen aika-ajoja jaettujen lähtöruuturangaistusten myötä aika-ajojen toiseen osioon otti osaa vain 10 kuljettajaa. Avausosiosta jatkoon päässeet rangaistut kuljettajat eivät kokeneet session jatkamisen olleen enää mielekästä, sillä se olisi vain turhaan rasittanut heidän moottoreitaan. Renault puolestaan taktikoi kuljettajilleen hyvän rengasedun jättäytyen myös ajotehtävistä.

Taktikoinnille avautui mahdollisuus säännöistä. Nykypykälä kertoo usean kuljettajan saatua moottorinvaihdosta rangaistuksen parhaimman lähtöruudun saavan sen kuljettajan, joka ajaa ensimmäisenä radalla avausharjoituksissa. Tästä johtuen perjantaina radalla nähtiin jopa hieman koominen tilanne, kun kaikki rangaistut kuljettajat jonottivat hyvissä ajoin varikon valon vaihtumista vihreäksi.

F1-sarjan kilpailutoimenjohtaja Charlie Whiting myöntää, ettei FIA ollut osannut varautua Venäjällä nähtyyn skenaarioon. Whiting kommentoi Autosportille kattojärjestön puuhailevan sääntömuutosta, jotta ongelma korjattaisiin.

– Kun useampi kuljettaja on saamassa rangaistuksen, täytyy heidät silti asettaa lähtöruudukkoon jonkinlaisessa järjestyksessä. Olemme nyt avanneet keskustelun toisenlaisen tavan käyttöönotosta, ja toivottavasti jatkossa lähtöjärjestys määräytyisi myös näille kuljettajille aika-ajojen sijoitusten mukaan.

Whitingin ehdotus kannustaisi rangaistuja kuljettajia pyrkimään silti ajamaan aika-ajoissa mahdollisimman hyvin, jotta lähtöruutu olisi parempi.