Entinen Williamsin F1-tallin testikuskin ja FIA-pomo Michele Moutonin naisten autourheilun komission jäsenen Susie Wolffin mielestä vain naisille rajatut sarjat eivät ole oikea tapa purkaa moottoriurheilun tasa-arvo-ongelmia.

Uutisoimme aiemmin uudesta W Series -kilpasarjasta, jossa naiset kisaavat avorenkaisilla autoilla kuudessa kisassa ympäri Eurooppaa tehdasautoilla. Sarjan tavoitteena on etsiä uusia naispuolisia F1-lupauksia.

Vaikka Wolff ymmärtääkin W Seriesin tarkoittavan hyvää, ei FIA:n naisten moottoriurheilukomissio allekirjoita sukupuolten välistä erottelua autourheilussa.

– Kunnioitan mitä tahansa, jonka tavoitteena on inspiroida ja nostaa naisten asemaa moottoriurheilussa. Minun näkökantani tähän on se, että meidän pitäisi kannustaa ja luoda naisille mahdollisuuksia kisata samalla tasolla kuin miehet, konkarikuski arvioi BBC:lle.

– Tiedän tämän olevan myös niiden organisaatioiden kanta, joiden parissa työskentelen. Uskomme perustavanlaatuisella tasolla parhaan tavan löytää naislahjakkuuksia olevan järjestää tilaisuus heille kisata sekasarjoissa tasa-arvoisista lähtökohdista, Wolff sanoi.

Lähde: BBC