Yhdysvaltain ilmavoimien veteraani ja konkarikuski Jackie Heinricher osallistuu yhteistyössä Michael Shankin tallin ja uuden Heinricher Racing -tallinsa kanssa IMSA WeatherTech -rata-autosarjaan kokonaan naiskuljettajista koostuvalla joukkueella.

Heinricherin nelihenkinen joukkue ajaa GT3-luokan Acura NSX:ää. Kuskikonkari Michael Shankin tallin naispuolinen nähdään tositoimissa muun muassa ensi vuoden Daytonan 24 tunnin ajoissa.

Joukkueeseen kuuluvat Heinricherin lisäksi Formula E- ja DTM-konkari Katherine Legge, sveitsiläinen entinen Formula E -kuski Simona de Silvestro ja sekä brasilialainen Ana Beatriz, joka oli historian ensimmäinen naispuolinen Indy Lights -sarjan kuski.

Pitkän linjan kilpakuski ja yrittäjä Heinricher on saanut rata-autohankkeensa taakse varsin nimekkään tukijan. Työkoneistaan ja vaatteistaan tunnettu jättiyhtiö Caterpillar on tallin pääsponsori debyyttikaudellaan.

– Caterpillar on sitoutunut monimuotoisen työympäristön kehittämiseen, joka kuvastaa asiakkaitamme ympäri maailmaa. Naiset ovat tärkeä ja arvokas osa kansainvälistä tiimiämme ja tämä kokonaan naisista koostuva kilpatalli on hyvä esimerkki siitä, miten tuemme heitä, jenkkifirman markkinointijohtaja Victoria Morrissey kehui tiedotteessa.

Heinricher oli itsekin suuren konsernin tuesta ymmärrettävän innoissaan.

– On kunnia saada CAT tueksemme. Visioni on ollut jo pitkään tuoda yhteen monimuotoinen joukkue naiskuljettajista, jotka ovat maailman nopeimmasta päästä. Haluamme liittää voimamme ja kilpailla yhdessä. Vihdoin saan nähdä pitkäaikaisen visioni toteutuvan, amerikkalainen hehkutti.