Näkökulma: Ferrarille irvailussa raakaa mutkien oikomista – tallin tempun ymmärtää

© Kuva: Getty Images

Niinhän siinä sitten taas kävi, että Ferrari onnistui jälleen kerran tekemään taktisesti vääriä valintoja tiukan paikan tullen. Italialaistallille on helppo naureskella, mutta päätä käyttämällä tallin tempulle löytyy ymmärystä.

Päätös lähettää Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel radalle Q3-osion alussa välikelin renkailla erosi kaikkien muiden tallien taktiikasta. Vaikka aiemman osuuden lopussa hieman ripottelikin, oli rata kuiva session alussa.

Kimi Räikkönen kertoi C Morelle myöhemmin tallin odottanen sateen iskevän radalle jo päätösosion alkuhetkillä. Nyt niin ei käynyt, vaan vesisade esti aikaparannukset vain viimeisten minuuttien osalta.

Siinä vaiheessa oli liian myöhäistä. Räikkönen ja Vettel menettivät kaksi minuuttia session alussa jouduttuaan tulemaan hakemaan kuivan kelin pyörät, muiden ajaessa parhaillaan aikakierrosta.

Ferrarin rengaslotolle naureskeltaessa moni unohtaa, etteivät Räikkönen ja Vettel hävinneet peliä sen vuoksi.

Ferrarin rengaslotolle naureskeltaessa moni unohtaa, etteivät Räikkönen ja Vettel hävinneet peliä sen vuoksi. Molemmat saivat kuitenkin kierroksen kasaan myös slickseillä. Yhdellä aikakierroksella napattiin myös muutkin sijoitukset.

Räikkönen olisi voinut olla ilman yhtä virhettä kenties kolmas, mutta Vettelin heikko sijoitus meni täysin miehen omaan piikkiin. Sarjan parhaimpiin kuuluvan kuljettajan pitää yksinkertaisesti olla tarpeeksi hyvä tekemään tulosta myös kerrasta poikki -systeemillä.

Oleellista on kysyä, miksi Ferrari ylipäätään edes lähti kokeilemaan välikelin kumeilla, kun yksikään toinen ei samaa tehnyt?

Arvatenkin syy johtuu kuljettajien MM-sarjan tilanteesta. Lewis Hamiltonin lyömiseksi Ferrarin tulee kokeilla kaikkia out of the box -kikkoja. Riski renkaiden kanssa oli sellainen.

Jos Vettel ei olisi tehnyt virhettä aikakierroksellaan, olisi hän ollut sijoilla kolme-kuusi. Ei siis mikään jättikatastrofi.

Mutta mitä jos sade olisi alkanut session alussa, ja Ferrarit olisivat lyöneet selvästi parempaa vauhtia läpi viikonlopun pitäneet Mercedekset?

Tätä Ferrarilla haettiin. Valitettavasti kuokkaan tuli, jälleen kerran.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.