Tallipäällikkö Toto Wolff ei halua innostua Mercedestä lähenevästä valmistajien sekä kuljettajien maailmanmestaruudesta ennen kauden loppua. F1-konkari tietää tuurilla olevan yhä suurempi merkitys MM-taiston tiivistyessä viimeisissä kisoissa.

Kautta on jäljellä enää neljä osakilpailua ja kauden ratkaisun hetket alkavat hiljalleen olla käsillä. Mercedes on Lewis Hamiltonin johdolla selvästi Ferraria edellä, mutta MM-pisteitä on vielä reilusti tarjolla Yhdysvalloissa, Meksikossa, Brasiliassa ja Abu Dhabissa.

Onnella ja sattumalla on tässä vaiheessa kautta yhä enemmän vaikutusta mestaruuden ratkeamiseen. Kaiken sattuessa kohdilleen Mercedes saattaa varmistaa viidennen perättäisen MM-kruununsa jo Teksasissa.

Wolff varautuu silti siihenkin, ettei loppukaudesta selvitä ilman jotain yllättäviä muuttujia.

– Huono tulos pyyhkisi yhtäkkiä pois ison läjän pisteitäsi. Se ei näytä todennäköiseltä, mutta tämä on moottoriurheilua. Tämä on urheilulaji, jossa mitä tahansa voi tapahtua, tallipomo pohti Planet F1:n haastattelussa.

Mercedes-pamppu aikoo edetä tässä vaiheessa kautta kisa kerrallaan miettimättä liikaa suurempaa kuvaa.

– En halua vatvoa sitä liikaa, sillä se on myös huonoa karmaa. Eiköhän mennä vain Austiniin ja hoidetaan homma kotiin, Wolff päätti.

Lähde: Planet F1