Red Bullin tähtikuski Max Verstappen ei pidä F1-sarjan uudistusideasta, jossa aika-ajoihin lisättäisiin neljäs sessio. Hollantilaisen mukaan uudistus veisi aika-ajot lähemmäksi harjoituksia kuin kilvanajoa.

Nykyisessä aika-ajojärjestelmässä kuljettajia karsitaan kolmessa sessiossa ja viimeiseen sessioon yltävät vain kolme nopeinta kuljettajaa. Lähtöjärjestys on ratkaistu kyseisellä menetelmällä jo vuosien ajan.

Vasta julkisuuteen tuotu uudistusehdotus lisäisi aika-ajoihin neljännen sesssion, joka olisi viimeinen ja ratkaiseva koitos lähtöruudukkosijoista. Verstappenin mukaan ratkaisu tappaisi kuitenkin aika-ajoista kaiken haasteen ja jännityksen.

– Pitäisin sen sellaisenaan, tai muuten siinä ajetaan liikaa. Se on yhä lähempänä harjoituksia ja aika-ajojen pitäisi olla lyhyempi sessio, jossa ei ole niin paljon tilaisuuksia ajaa hyvä kierros. Mitä varten aika-ajot edes muuten ovat, hollantilaispilotti latasi Motorsportin haastattelussa.

– Olen aina ymmärtänyt aika-ajojen tarkoittavan sitä, että ajetaan radalle, kokeillaan muutaman kerran kierrosta ja se on siinä. Jos ajetaan vain enemmän ja enemmän, kaikki alkavat ajaa jossain pisteessä jo hyvän kierroksen, Verstappen muistutti.

Lähde: Motorsport