Kimi Räikköselle erittäin lupaava huomio ensi kautta ajatellen

© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkösen ensi kaudesta on luvassa mielenkiintoinen. Suomalaisen uuden työnantajan Sauberin vire lupaa hyvää.

Tallin tämä kauden kuljettajat Charles Leclerc ja Marcus Ericsson toivat tallille Meksikosta kahdeksan pistettä. Se nosti tallin valmistajien sarjassa ohi Toro Rosson kahdeksanneksi. Sveitsiläistallilla on nyt 36 MM-pistettä, kun Red Bullin junioritallilla niitä on 33.

Sauberin vire on ollut tällä kaudella iloinen yllätys. Muutama vuosi sitten konkurssin partaalla käynyt talli on noussut sarjan selvästi heikoimmasta tallista vahvaksi keskikastin suorittajaksi. Mikäli kehityskäyrä jatkuu yhtä lupaavana, ovat Räikkönen ja uusi tallikaveri Antonio Giovinazzi ensi vuonna kovia tekijöitä taistelussa keskikastin herruudesta.

Sauberin ja Toro Rosson taistelussa kahdeksannesta sijasta on kyse muustakin kuin pelkästä kunniasta. Yksi sijoitus valmistajien sarjassa vastaa miljoonia euroja, ja erityisesti Sauberilla jokainen tienattu euro on kultaakin arvokkaampaa.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale