Ferrari lyttäsi jälleen F1-sarjaan haaveillun budjettikaton: ”Kuka kieltäisi Real Madridia pelaamasta parhailla pelaajillaan?”

© Kuva: Getty Images

Ferrarin tallipomo Maurizio Arrivabene ei usko mahdollisen budjettikaton olevan yksiselitteinen vastaus F1-sarjan ongelmiin.

Sarjan kärkitallit pumppaavat vuosittain toimintaansa jopa yli 300 miljoonaa euroa, samalla kun pienimmät tulevat toimeen jopa alle sadalla miljoonalla (raportti). Tämä on johtanut sarjan repeämiseen kahteen eri luokkaan, jossa Mercedes, Ferrari ja Red Bull ovat selvästi muita talleja edellä.

Tässä ovat F1-tallien kauden 2017 budjetit – hurjia summia ja massiivisia eroja tallien välillä

Menestys ruokkii menestystä sarjan palkitsemisjärjestelmän seurauksena, eikä voittoja saati edes palkintopallisijoituksia ole juurikaan herunut kolmen suuren taakse.

Yhtenä ratkaisuna on väläytelty jo pitkään budjettikattoa, joka hillitsisi kärkitallien kuluja, tasoittaen täten potentiaalisesti autojen suorituskykyä. Ferrari on ollut ajatuksen kiivain vastustaja, vaikka sarjan nykytilanne on saanut senkin heltymään kärkkäimmistä kommenteistaan.

Arrivabene ei kuitenkaan vieläkään ole ajatuksen ystävä.

– Meidän on oltava rehellisiä itsellemme ja kysyttävä, miten sarjan mielenkiinto eroaa takavuosista, ja ratkaistava se ongelma. Budjettikatto on yksi vaihtoehto, mutta se ei ole ainoa ratkaisu. Sarjan uudelleenvirittämiseksi kuntoon tarvitaan toisenlaisia toimia, Arrivabene toteaa Autosportille.

Arrivabenen mielestä suurten tallien keinotekoinen rajoittaminen budjettirajoituksilla sotii sarjan perinteitä vastaan. Hän ottaa esimerkin jalkapallomaailmasta.

– Kuinka voisit käskeä Real Madridia pelaamaan heikompaa joukkuetta vastaan huonommilla pelaajillaan? Sehän olisi naurettavaa. Tämä laji on tarkoitettu myös isoille toimijoille.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.