F1-asiantuntija Mark Hughesin mukaan Honda aikoo ajattaa uutta päivitettyä voimayksikköään täysillä tehoilla Yhdysvaltain osakilpailussa.

Japanilaisvalmistaja testasi uutta ”Spec 3” -moottoriaan ensi kertaa Venäjän GP:n harjoituksissa, mutta päätyi vetämään sen vielä pois asiakastallinsa Toro Rosson käsistä luotettavuusongelmien vuoksi.

Honda jatkoi kehitystyötään ja testejään kuumeisesti Suzukan kisaviikonloppua edeltäneellä viikolla selvittääkseen viimeisetkin pulmat koneen kanssa.

Kone valmistui ajallaan Japanin osakilpailuun, mutta siitä ei otettu Hughesin tietojen perusteella kaikkea irti. Austinissa suunnitelmissa on kuitenkin ajaa täysillä tehoilla.

Eräs F1-fani tiedusteli Hughesilta Youtube-kommenteissa, saiko moottori todella 40 hevosvoimaa lisää tehoja päivityksen myötä. Hughesin mukaan luku pitää paikkansa.

– Dynamometrillä kyllä, mutta sitä ei käytetty täydellä potentiaalilla Suzukassa, sillä Honda ei halunnut riskeerata mitään kotikisassaan. Austinissa tarkoituksena on kuitenkin ajaa täyttä häkää, F1-konkari vastasi.

According to Mark Hughes, Honda PU will be run at full potential at US GP. Is there a Honda hype train? from formula1