Haasin Romain Grosjeanilla riittää jännitettävää tulevana viikonloppuna. Ranskalaisen täytyy välttyä ongelmilta, sillä kilpailukielto vaanii aivan miehen kintereillä.

Sääntöjen mukaan yhden vuoden ajanjaksolla 12 rangaistuspistettä superlisenssitililleen kerännyt kuljettaja hyllytetään automaattisesti yhdestä osakilpailusta. Grosjeanilla on niitä kasassa kymmenen kappaletta, eikä kahden pisteen rangaistus ole mikään harvinaisuus.

Helpotustakin on luvassa. Meksikon jälkeen tililtä tipahtaa yksi rangaistuspiste vuoden takaa, ja Brasilian GP:n jälkeen sama on edessä kahden pisteen osalta.

Grosjean myöntää tilanteensa olevan tulenarka. Hän puolustautuu kuitenkin pahimmalta kritiikiltä.

– On totta, että olen erittäin paskassa asemassa, Grosjean toteaa suoraan F1-sarjan haastattelussa.

– Minulla ei ole varaa virheisiin. Tilanne helpottaa pian, mutta on vaikeaa, kun kuljettaja ei aina tiedä mihin rangaistukset perustuvat.

Ranskalainen ottaa vastuulleen Espanjan GP:n starttikolarin tuomat kaksi rangaistuspistettä, mutta saman määrän tuottanut sinisten lippujen laiminlyöminen Singaporessa ihmetyttää.

– Miksi sain siitä niin ison rangaistuksen? Okei, ymmärrän estelleeni kisan johtajaa (Lwwis Hamiltonia), mutta pahoittelin tilannetta. Minulla oli myös oma taistelu sijoituksesta käynnissä. Kun takanani ajanut ei myöskään väistänyt, en minäkään voinut ajaa sivuun.

Grosjeanin mainetta mustaa hänen kaudella 2012 saama kilpailukieltonsa Belgian GP:n starttikolarin aiheuttamisesta. Kolariherkän kuskin maine on säilynyt, vaikka ranskalainen onkin siistinyt ajotapaansa.