Citroenille ensi kaudeksi siirtyvä Esapekka Lappi kommentoi sopimustaan SuomiF1-sivustolle.

Haastattelun avausosassa suomalaiskuljettaja kertoi taustoja Toyotan vaihtumisesta ranskalaismerkin autoon. Ensi vuonna lisähaastetta tuo myös uusi tallikaveri, jota kovempaa voisi tuskin olla tarjolla.

Sebastien Ogierin liittyminen niin ikään Citroenin vahvuuteen asettaa Lapille kovan mittapuun.

Mitä ajatuksia Ogier herättää tallikaverina?

– Pelkästään hyviä. Monen mielestä tämä kuulostaa pahalta ja että jäisin hänen varjoonsa ja olisin pelkkä kakkoskuski. Lähtökohta on, että olemme tasavertaisia. Oletettuahan on, että hän siitä mestaruudesta varmemmin taistelee. Jos pärjään paremmin, niin sitten annetaan tietenkin vaan mennä.

– Tämä on mahdollisuus oppia häneltä paljon ja nähdä, miten hän työskentelee ja ottaa palasia tähän omaankin palapeliin. Tämä on pelkästään mahdollisuus. Uskon, että kun ranskalainen mestari tulee ranskalaiseen tiimiin, niin ja kun hän huomaa kehitettävää, niin asiat tapahtuvat, eikä sitä kyseenalaisteta mitenkään.

Tunnetko häntä yhtään henkilökohtaisella tasolla?

– En yhtään. WRC2-vuosinani sain kuvan, kun näin hänen haastatteluitaan, että hän olisi hieman nyrpeä ja itsekeskeinen, mutta kun olen viime ja tänä vuonna jutellut hänen kanssaan, niin asiahan on täysin päinvastainen.

Kautta 2018 on jäljellä vielä kaksi osakilpailua. Seuraavan kerran viivalle lähdetään ensi viikolla Kataloniassa ja kausi päättyy marraskuun puolivälissä Australiassa.

Lapilla ja Toyotalla on mahdollisuus päättää kausi vielä juhlatunnelmissa, sillä Toyota johtaa valmistajien MM-sarjaa.

Millä tavoittein lähdet kauden viimeisiin kisoihin?

– Nyt unohdetaan koko Citroen-homma ja keskitytään kahteen seuraavaan ralliin. Keskitymme mahdollisimman hyvin keräämään pisteitä tiimille, sillä tiimimestaruus on Toyotalle se kaikkein tärkein asia.

Koska pääset testaamaan Citroenin autoa?
– En tiedä vielä. Sitä väännetään parhaillaan. Toiveissa olisi, että pääsisin testaamaan jo ennen kauden loppua.