Ferrarin suomalaistähti Kimi Räikkönen ihmetteli Red Bullin Max Verstappenin aggressiivista toimintaa ohitustilanteessa Suzukan osakilpailussa.

Hollantilaista nopeammin ajannut Räikkönen sai miehen shikaanissa kiinni ja ryhtyi ohitukseen ulkokautta. Verstappen ei kuitenkaan suostunut hyväksymään tilannetta, vaan ryhtyi ärhäköihin puolustusliikkeisiin.

Verstappen liikehti autollaan siihen malliin, että törmäys oli lopulta välttämätön. Kisan tuomaristo ei arvostanut nuorukaisen temppuilua ja langetti hänelle nopeasti viiden sekunnin aikarangaistuksen.

Räikkönen ajoi Japanin kisassa lopulta viidenneksi Verstappenin painellessa maaliin kolmantena. Neljänneksi Räikkösen väliin ylsi toinen Red Bull -pilotti Daniel Ricciardo.

Räikkösen mukaan tilanne olisi ollut aivan hallittu ohitus ilman Verstappenin temppuilua.

– Se meni pitkäksi jarrutuksessa. Yritin mennä ulkokautta ohi ja jättää tilaa, mutta se yritti painaa kanttarin puolelle, ja tuli sitten pieni osuma, suomalainen sanoi C Morelle.

– Olisi varmasti mahduttu siinä vierekkäinkin, jos toinen olisi halunnut. Aika paljon tuli vaurioita. Osia lensi autosta.

Alla Twitter-video kolarista.

Lähde: C More