Red Bullin Max Verstappenin voitto Meksikon GP:ssä oli parasta Red Bullia aikoihin. Talli oli läpi viikonlopun erittäin vahva, mikä on ollut nykyisten moottoreiden aikakaudella perin harvinaista.

Verstappenin voitto oli tallille kauden kolmas. Hollantilainen juhli Itävallassa, Daniel Ricciardon oltua ykkönen Monacossa. Monacossa Red Bull pääsi hyödyntämään vahvuuksiaan, eli erinomaista autoaan, Itävallassa Verstappenia auttoi Mercedesten epäluotettavuus.

Autosportin asiantuntija Gary Anderson perkasi tallin Meksikon vauhdin syitä artikkelissaan. Kokenut tekniikkavelho nosti esille kaksi asiaa.

Red Bullia auttoi Monacon tapaan toimiva auto ja sen aerodynaamiset ominaisuudet. Talli pystyi tuottamaan korkeassa ilmanalassa tehokkaasti downforcea, minkä lisäksi se edesauttoi muita kärkitalleja parempaan rengaskestävyyteen.

V6-aikakaudella Red Bullin akilleen kantapää on ollut Renaultin voimanlähde. Tehovaje Mercedekseen ja Ferrariin on jättänyt tallin usein toivottomalle takaa-ajomatkalle. Tällä kertaa tuo ero oli pienempi.

Anderson nostaa esille, että korkeammassa ilmanalassa moottoreilla on käytettävissään vähemmän happea tehokkaan suorituskyvyn löytämiseksi. Tämä suorituskykyä heikentävä ominaisuus iski pahemmin kilpailijatalleihin, jotka ovat onnistuneet optimoimaan voimanlähteensä paremmiksi normaaleissa olosuhteissa.

Anderon huomioi, miten hyvin eturivistä lähteneet Red Bull -kuskit pystyivät puolustautumaan ja jopa hyökkäämään suorilla Mercedeksiä ja Ferrareita vastaan sekä lähdössä että kilpailun tuoksinnassa.

Asiantuntijan mukaan Renault pystyi kuromaan eroa umpeen, tai ”häviämään vähemmän”, kilpailijoihinsa nähden turbon tai MGU-H-yksikön ansiosta.

Kun ohuemman ilmanalan vuoksi moottorin pakokaasuakin ohjautuu turbolle ja MGU-H:lle vähemmän, menettävät Mercedes ja Ferrari enemmän tehoja suhteessa Red Bulliin. kun kahden kärkitallin tehoetu oli poissa, pystyi Red Bull maksimoimaan auton suorituskykynsä nyt nähdyllä tavalla.