Valtteri Bottaksen vaatimukselle täystyrmäys: ”Kaikilta muilta se onnistui”

© Kuva: Getty Images

Valtteri Bottaksen vaatimus sinisten lippujen sääntöjen muuttamiseksi ei tule toteutumaan, vastaa FIA:n kilpailutoimenjohtaja Charlie Whiting. Hänen mukaansa jo vuosi sitten tehty helpotus riittää.

Neljänneksi kisassa ajanut Bottas ei päässy kisan loppuvaiheessa kierroksen jääneestä Nico Hülkenbergista ohi, joka avasi maanmies Kimi Räikköselle ja Red Bullin Daniel Ricciardolle mahdollisuuden kärkkyä ohitusta.

Sääntölinjauksen mukaan kierroksella jäävän kuljettajan on annettava tilaa takaa lähestyvän auton ollessa 1,2 sekunnin päässä. Bottas ei tässä onnistunut, ja hän raivosi tiimiradiossa aikamarginaalin olevan liian suuri Singaporen kaltaiselle radalle.

Sinisten lippujen noudattamatta jättäminen puhututti kisan jälkeen, mutta Whiting ei lähde komppaamaan Bottaksen vaatimuksia.

– Vielä vuosi sitten ero oli tasan sekunti, mutta kasvatimme sitä 0,2 sekunnilla täksi vuodeksi. Sen enempää emme halua sitä kuitenkaan muokata, koska suurempi ero olisi jo epäreilu kierroksen jääville, Whiting toteaa Autosportille.

Whiting heitti myös pallon takaisin Bottakselle.

– On kohtuullista odottaa nopeamman kuskin pääsevän 1,2 sekunnin päähän. Kaikilta muilta se onnistui, paitsi Valtterilta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.