Karhunpalvelus juniorilupauksille? F1-veteraanilla jyrkkä mielipide Kimi Räikkösen Sauber-siirrosta

© Kuva: Getty Images

Entinen F1-kuski ja nykyinen Sky Sportsin asiantuntija Martin Brundle olisi toivonut Kimi Räikkösen lopettavan uransa ja väistyvän lahjakkaiden kuskilupausten tieltä, jotka ovat vaarassa jäädä ilman F1-pestiä ensi vuonna.

Vaikka suurin osa onkin pitänyt Räikkösen siirtymistä Ferrarilta Sauberille mielenkiintoisena ja jopa jännittävänäkin uraliikkeenä, näkee formulaveteraani Brundle asiassa kielteisenkin puolen.

Brittikonkarin mukaan Räikkönen olisi voinut hyvin lopettaa ansiokkaan ja pitkän uransa tähän kauteen ja tehdä tilaa tulevaisuuden kuskilupauksille, joita markkinoilla on tällä hetkellä enemmän kuin tallipaikkoja olisi tarjolla.

Ilman F1-kisakuskin työpaikkaa ovat tällä hetkellä muun muassa lahjakkuudestaan kehutut Stoffel Vandoorne ja Esteban Ocon.

Näillä näkymin lähes kaikkien tallien kuskikokoonpanot ovat täynnä ja lupaavat kuskikyvyt saattavat joutua ajamaan ensi kaudella jossain muussa sarjassa.

– Räikkönen on mahtava ja suosittu kuljettaja, mutta tavallaan olisin toivonut hänen siirtyvän nyt syrjään, sillä tulossa on monia loistavia nuoria kavereita, jotka ovat vailla paikkoja ensi vuodeksi, Brundle latasi.

– Esteban Ocon on hyvä esimerkki siitä. Muita ovat Stoffel Vandoorne ja George Russell, joka johtaa F2-sarjan mestaruustaistoa.

Brundle kertoi yllättyneensä Räikkösen siirrosta Sauberille. F1-konkari ei osannut arvioida, miksi suomalaistähti halusi jatkaa uraansa vielä kaksi vuotta keskikastin tallissa.

– Räikkösellä on siis selvästi mielessään jokin loppupeli. Sauber siirron jälkeen hän on jo 41, ja on aika yllättävää nähdä hänen siirtyvän sinne, Brundle pohti.

Lähde: Sky Sports

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.