Mercedeksen F1-tallin suomalaistähti Valtteri Bottas esitteli Instagram-sivuillaan saksalaisen autovalmistajan uutta Project One -urheiluautoa.

Project One on ensi vuonna markkinoille saapuva yli tuhannen hevosvoiman tehoilla varustettu hybridikilpuri. 2,72 miljoonaa dollaria maksavan auton kehityksessä on hyödynnetty paljon Mercedeksen F1-auton tekniikkaa.

Kaksipaikkaisen ja nelivetoisen hirmukiesin sisältä löytyy 1,6-litrainen tuplaturbolla varustettu Mercedes-Benzin V6-hybridimoottori.

Auton suorituskyvyn takana on Formula 1 -kilpureista tuttua tekniikkaa. Project Onen konehuoneesta löytyy sekä MGU-K ja MGU-H -yksiköt, jotka keräävät kineettistä energiaa ja hukkaenergiaa talteen sähkövirraksi.

Vaihteistosta vastaa 8-vaihteinen yhden kytkimen puoliautomaattinen vaihdelaatikko.

Auton kori on rakennettu Mercedeksen W07-F1-auton pohjalle. Kori on tehty kokonaan hiilikuidusta, jonka ansiosta hybridiauto painaa vain 1,300 kiloa.

Project Onen suorituskyky on varsin vakuuttava. Auto kiihtyy nollasta sataan alle 2,5 sekunnissa. Kilpurin huippunopeudeksi arvioidaan tällä hetkellä noin 354 kilometriä tunnissa.

Bottas ei tarkentanut Instagram-kuvassaan, esitteleekö hän omaa Project One -autoaan vai jotain promokappaletta. Suomalaiskuskin tallitoveri Lewis Hamilton on aiemmin maininnut hankkivansa uuden superauton pian.