Kimi Räikkönen on kertonut harvinaisen suorasanaisesti suhteestaan tallikaveriinsa Sebastian Vetteliin. Kaksikon välinen henkilökemia toimii, ja suomalaiskuski toivoisikin sen auttavan häntä jatkamaan tallissa.

Ferrarin toisen kuljettajan henkilöllisyys on tällä hetkellä epäselvää, sillä Räikkönen taistelee siitä Charles Leclerciä vastaan. Vastassa ovat kokemus ja nuoruus, sillä Räikkönen ajaa italialaistallissa jo kahdeksatta kauttaan. Vaikka voitot ovat kiertäneet toisella ajanjaksolla tallissa, on suomalainen tehnyt vakuuttavaa jälkeä Vettelin rinnalla. Tällä hetkellä Räikkönen on komeassa viiden podiumin putkessa.

Räikkösen asemaa tallin sisällä on ihmetelty usein. Moni kokee tallin viimeisimmän maailmanmestarin olevan liian usein vain Vettelin apukuski, tallin panostaessa vain saksalaisen tittelihaaveisiin.

Räikkönen ei ota tästä turhaa stressiä.

– Tallin tulee aina ensin. Olen tiennyt sen pitkään, tämä ei ole mikään uusi juttu minulle. Minulle se on yhtä normaalia kuin teille näiden haastatteluiden tekeminen, Räikkönen totesi Sport Bild -lehdelle.

Vettel ja Räikkönen ovat hyviä ystäviä myös ratojen ulkopuolella. Kaksikon välit ovat kunnossa, ja Vettel on tuonut sen monta kertaa esille.

Räikköseltä kysyttiin, miltä hänestä tuntuu Vettelin jakaessa kehuja hänestä.

– Se on mukavampaa kuin jos hän kutsuisi minua idiootiksi. Toisaalta, hän sanoo niin joskus, mutta ei usein, Räikkönen totesi lehden mukaan pilke silmäkulmassa.

– Ollakseni rehellinen, olemme tulleet aina hyvin toimeen. Hänen kanssaan ei tapahdu mitään turhaa politikointia tai paskapuheita, vaan välillämme on normaali ystävyyssuhde.

Räikköseltä kysyttiin haastattelussa, mitä hän mieluiten tekisi ensi kaudella.

– Totta kai haluaisin jäädä, mutta se on Ferrarin valinta. Odotan päätöstä, kuten nähtävästi kaikki muutkin,