F1-sarjan urheilutoimenjohtaja Ross Brawn on toiveikas lajin tulevaisuuden suhteen. Hän toivoo vuoden 2021 suurten sääntömuutosten tekevän sarjasta nykyistä houkuttelevamman uusille mukaan pyrkijöille.

Moottoriurheilun kuninkuusluokkaa pyritään ravistamaan lukuisin tavoin. Autoja ja kilvanajoa koskevien sääntöjen lisäksi johtoporras pyrkii tekemään lajista elinvoimaisemman myös kulissien takaisessa päätöksenteossa. Esillä on ollut lukuisia ratkaisuja niin tasaisemman tulonjaon kuin kuluja suitsevien ratkaisujen johdosta.

Brawn on päävastuussa uusia sääntöjä läpi nuijittaessa. Hän vakuuttaa sarjan tekevän kaikkensa, jotta yhä useammalla tallilla olisi mahdollisuus taistella jatkossa voitoista.

– Se olisi valtava voitto meille. Ollakseni rehellinen, ymmärrän miksei yksikään uusi F1-talli halua liittyä tällä hetkellä sarjaan. Tulonjako on niin epäreilu ja menestysmahdollisuudet niin olemattomat, ettei se voi olla yhdellekään tallille taloudellisesti houkutteleva ajatus, Brawn toteaa F1 Fan Voicelle.

Brawnin mukaan sarja halutaan tehdä houkuttelevaksi vaihtoehdoksi sellaisille talleille, joilta löytyy osaamista moottoriurheilun parista jo entuudestaan.

– Meillä on ollut kautta historian mukana talleja, jotka roikkuvat lajissa mukana vain nipin napin kaatuen lopulta. Emme halua lisää talleja vain numeroita kasvattaaksemme, vaan haluamme lisää laadukkaita kilpailijoita sarjaa piristämään. Yksi suurimmista tehtävistämme onkin tehdä lajista aiempaa houkuttelevampi