Brittiläinen urheilukanava Sky Sports antoi perinteiset arvionsa jokaisen F1-kuskin ensimmäisestä kauden puolikkaasta. Valtteri Bottas sai kehuja tuestaan tallille, mutta mieheltä toivottiin myös lisää ärhäkkyyttä mestaruustaistossa.

Bottas sai suitsutusta mainiosta tuestaan tallitoverilleen Lewis Hamiltonille. Sky Sports luonnehti suomalaisen hoitavan ”tukikuskin” rooliaan erinomaisesti.

Brittimedia harmitteli myös miehen epäonnea tällä kaudella. Bottaksen koettiin ansainneen enemmän monessa kisassa, jossa huippusijoitus kaatui Mercedeksen taktisiin virheisiin.

– Valtteri on ollut niin epäonninen ajoittain. Hänen olisi pitänyt voittaa Bakussa. Hän olisi voinut voittaa Saksassa ja Kiinassa. Hän pelaa tukimiehen rooliaan täydellisesti ja ajaa varmemmin kuin koskaan, Skyn F1-asiantuntija David Croft hehkutti.

Sky Sports jakoi nastolalaiselle kehuja myös henkisestä vahvuudestaan.

– Uskon hänen olleen koko varikon epäonnisin mies ja rakastan sitä tapaa, jolla hän vain ponnahtaa takaisin pystyyn omaan iloiseen tapaansa, vaikka hänellä olisi ollut huono kisa, joka ei ollut edes hänestä itsestään kiinni, Croft ylisti.

Croft peräänkuuluttaa suomalaistähdeltä vahvempaa mestaruushaastoa.

– Onko Valtterilta luvassa enemmän? En tiedä, mutta haluaisin nähdä sen. Haluaisin nähdä hänen hyökkäävän täysiä ja haastavan mestaruudesta, brittitoimittaja toivoi.

Sky kokee Bottaksen kuuluvan Mercedeksen talliin. Vahvat kisaesitykset oikeuttivat brittimedian mukaan jatkosopimukseen F1:n hallitsevassa mestaritallissa.

– Hän ansaitsee uuden sopimuksensa Mercedeksellä vahvasti. Hänen omasta näkökulmastaan kahden vuoden sopimus olisi ollut mukavampi. Hän ansaitsee kuitenkin pienen palkinnon siitä mainiosta työstään, jota hän on palkattu tekemään. Älä vain kutsu häntä ”siipimieheksi”, Croft muistutti.

Lähde: Sky Sports