Sebastian Vettelin entinen tallikaveri sivaltaa saksalaista: Ongelmissa kun kaikki ei menekään suunnitelmien mukaan

© Kuva: Getty Images

Sebastian Vettelin tallikaverina Red Bullilla kausilla 2009-2013 ajanut Mark Webber muistelee aikojaan saksalaisen tallikaverina F1-sarjan podcastissa. Viileistä väleistään tunnetun kaksikon vähemmän menestyksekäs osapuoli oppi tuntemaan tallikaverinsa läpikotaisin.

Vettel juhli neljää perättäistä maailmanmestaruutta 2010-2013 Webberin ollessa parhaimmillaankin MM-sarjan kolmas. Muutama hajavoitto kalpenee Vettelin menestyksen rinnalla.

Kaksikko otti tiukasti yhteen niin radalla kuin sen ulkopuolellakin. Viimeisinä yhteisinä hetkinään kaksikko ajautui välirikkoon keskenään. Myöhemmin välit ovat parantuneet, mutta Webber ei silti pelkää käyttää sanan säilää Vetteliä vastaan tilanteen tarjoutuessa.

Vettelin ja Red Bullin yhteistyö oli parhaimmillaan säkenöivää, mutta välillä saksalaisellakin oli vaikeita hetkiä. Webberin mielestä ongelmat alkoivat, kun kaikki ei sujunut Vettelin suunnitelmien mukaan.

– On uskomatonta, mihin hän pystyy hänen pystyessä keskittymään täysillä ja vaille häiriötekijöitä. Hänen tavaramerkikseen muodostui ampua paalulta karkuun muilta, DRS-avun ulottumattomiin. Hän oli siinä tappavan tehokas. Mutta heti kun asiat eivät sujuneetkaan hyvin, oli hän ongelmissa, Webber kertoo.

– Vettelillä oli, ja on edelleen, taipumusta täydelliseen sulamiseen ongelmien iskiessä. Turva-autot ovat tällainen tilanne. Hänellä on usein mielessään suunnitelma, mutta nämä sulamiset tapahtuvat sellaisissa tilanteissa, joissa kilpailu ei mene hänen kuvittelemallaan tavalla.

Webber nostaa esimerkiksi viime vuoden Bakun legendaarisen kolarin Lewis Hamiltonin kanssa turva-auton takana. Vettel menetti malttinsa ja törmäsi tarkoituksellisesti brittikuskiin. Vastaavanlaisia outoja tempauksia ja virheitä on nähty aiemminkin.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.