Red Bullin tähtikuski Daniel Ricciardo haluaisi uudistaa F1-sarjan kisaviikonloppuja. Australialainen haluaisi vähentää harjoitussessioiden määrää ja ajaa niiden sijaan toisenkin kisan.

Formuloiden kisaviikonlopun formaatin myllertäminen uusiksi on ollut tapetilla F1-sarjan suurten vuoden 2021 sääntöuudistuksien yhteydessä.

Viikonloppuun on esitetty muun muassa sprinttityylistä formaattia, mutta toistaiseksi muutokset eivät vaikuta kovin todennäköisiltä.

Ricciardo myöntää pitävänsä vapaita harjoituksia turhina. Mies toivoisi kisaviikonlopun koostuvan vain aika-ajoista ja kisoista, joilla on merkitystä MM-tilanteen kannalta.

– Minun puolestani meillä ei olisi harjoituksia ja pelkkä lauantai ja sunnuntai. Lauantai-aamuna ajettaisiin vain aika-ajo aamulla, kilpailu lauantaina iltapäivänä ja toinen kilpailu sunnuntaina. Vähemmän hölynpölykierroksia ja enemmän kierroksia, joilla on merkitystä, Ricciardo täräytti uudistusideansa The Checkered Flagin hasatattelussa.

– Pidän kilpailemisesta. En pidä harjoituksista juurikaan. Jos se [uudistus] tarkoittaisi sitä, että voisimme kilpailla enemmän vuoden mittaan ja harjoitella vähemmän, kuulostaa hyvältä minun korviini, Ricciardo sanoi.

Lähde: The Checkered Flag