Suomalaiset itsevarmoina ennen Sardinian MM-rallia – ”Minulla on luottamusta yrittää oikein kunnolla”

© Kuva: Getty Images
MM-sarjan seitsemäs osakilpailu ajetaan tällä viikolla Sardinian saarella Italiassa ja ralliin osallistuu neljä suomalaiskuljettajaa. WRC-luokassa kisaan lähtevät Fordin Teemu Suninen sekä Toyotan Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi. WRC3-luokassa Ruotsin MM-rallissa edellisen kerran viivalla nähty Taisko Lario palaa tositoimiin Peugeotin puikoissa.
MM-sarjan pistetaulukossa kärkipaikka vaihtui toukokuussa Portugalissa, kun kisan voittoon ajanut Belgian Thierry Neuville nousi piikkipaikalle. Hyundain ykköstykillä on sarjan puoliväliin saavuttaessa 119 pistettä. Viisinkertainen maailmanmestari, ranskalaisässä Sebastien Ogier on Fordilla toisena 100 pisteellä ennen 72 pistettä kerännyttä Toyotan virolaisvirtuoosi Ott Tänakia. Suomalaisista Esapekka Lappi on sarjassa viidentenä (55 pistettä), Jari-Matti Latvala yhdeksäntenä (31) ja Portugalissa uransa ensimmäisen WRC-luokan palkintokorokesijan napannut Teemu Suninen sijalla 11 (23 pistettä). WRC3-luokassa Taisko Lario on kisaan lähdettäessä sijalla kuusi.
Viime kisassa upeasti ajanut Suninen tietää Sardininian rallin haastavuuden.
–  Ajoimme yhden testipäivän ja se oli erittäin hyödyllinen. Testitie oli melko hidas, mutta siitä oli minulle hyötyä, koska juuri hitailla osuuksilla minun pitää keskittyä parantamaan suoritustani. Kun tie on kapea ja hidas, jokainen tuuma pitää osata hyödyntää. Jo testeissä huomasin, miten kuuma kisasta tulee. Normaalisti juon kolme litraa päivässä, mutta Sardiniassa pitää juoda yli viisi litraa. Erikoiskokeet ovat melko epätasaisia, joten kaikki kivet pitää osata merkitä nuotteihin, Suninen tietää.
Toyota-kuskit Latvala ja Lappi odottavat kisaa myös innoissaan.
– Olen aina tykännyt ajaa Sardiniassa. Ajoin täällä ensimmäisen kerran jo vuonna 2003, vuotta ennen kuin tästä tuli MM-sarjan osakilpailu. Erikoiskokeet ovat kovapintaisia, mutta niiden pinnalla on liukas sorakerros, joten pito on huono ensimmäisille autoille. Tiet ovat kapeita, mutta oikeilla ajolinjoilla täällä mennään todella kovaa. Lähden hyvillä mielin tähän kisaan, sillä Portugalissa ajoin kaksi ehjää päivää, se teki hyvää itseluottamukselleni ja nautin todella paljon tällä autolla ajamisesta, Latvala kertoo.
– Odotan todella paljon, että pääsen jälleen ajamaan Sardiniassa. Vauhtimme oli täällä jo viime vuonna kohdallaan ja tulos hyvä, kun ajoimme kuudet pätkäpohjat. Olen oppinut vuodessa paljon ja autokin on kehittynyt reilusti siinä ajassa. Muutamassa edellisessä rallissa fiilis on ollut kohdallaan ja minulla on luottamusta yrittää oikein kunnolla, Lappi puntaroi.
Sardiniassa ajetaan 20 erikoiskoetta ja 313 erikoiskoekilometriä. Reitti on uudistunut, sillä noin kolmasosa siitä on uutta vuoteen 2017 verrattuna. Ralli alkaa torstai-iltana kello 19:00 Suomen aikaa ajettavalla kahden kilometrin mittaisella Ittiri Arenan yleisöerikoiskokeella.
Lähde: AKK:n tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.