Mercedes avasi Lewis Hamiltonin auton ongelmaa Montrealissa – ”Ilmeni hyvin aikaisessa vaiheessa”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen F1-tallin strategiapomo James Vowles paljasti, että Lewis Hamiltonin Montrealin GP:n teknisten vaikeuksien taustalla oli hankala jäähdytysjärjestelmän vika.

Vaikka suunnitelmissa oli moottoripäivityksen käyttöönotto Kanadassa, ei Mercedes päässyt ajamaan uusilla koneilla. Uuden voimayksikön kanssa tuli laadunvalvontaan liittyviä mutkia matkaan.

Hallitsevan mestarin Hamiltonin vauhti ei ollut Montrealissa aivan odotetulla tasolla. Vaikka moni epäili sen johtuvan vanhasta moottorista, mutta Mercedes-pampun mukaan syy johtui aivan muusta tekijästä.

Vowlesin mukaan Hamiltonin autossa ilmeni jäähdytysjärjestelmään liittyvä vika, jonka vuoksi brittitähti joutui muuttelemaan ajotyyliään kisassa.

– Se, mitä tapahtui Lewiksen kanssa oli aivan moottoriin liittymätön asia. Näitte Valtterin käyttävän sitä [voimayksikköä] onnistuneesti. Meillä oli jäähdytysongelma rungon puolella, joka ilmeni hyvin aikaisessa vaiheessa kisaa, strategiajehu avasi Pitpassille.

– Se tuli esiin jo turva-autojakson aikana. Se tarkoitti sitä, että voimayksikkö alkoi lämmetä voimakkaasti. Yritimme monia eri vastakeinoja, joista osan Lewis pystyi tekemään ratin valinnoillaan ja osan ajotyylin kautta. Hän sopeutui tilanteeseen niin hyvin kuin pystyi, ja onnistuimme pitämään lämmöt hallinnassa, Vowles valotti.

Lähde: Pitpass