Mercedeksen F1-kuski Valtteri Bottas hehkutti Ylen haastattelussa olleensa mielissään tallinsa nappisuorituksesta Espanjan GP:ssä. Nastolalaiskuski innostui myös kuittailemaan hieman Ferrarille kilpailijoidensa epäonnistuneesta kisataktiikasta.

Suomalaiskuski ylsi Barcelonassa toiseen sijaan. Vaikka Bottas jäikin kisan alussa kolmanneksi Ferrarin Sebastian Vettelin taakse, oli italialaistallin taktisesta ratkaisusta suomalaiselle yllättävää hyötyä.

Ferrari pyysi Vetteliä tulemaan varikolle kahdesti, ja menetti ratkaisunsa myötä asemansa kisan voittaneen Lewis Hamiltonin takana. Itsevarma Bottas kertoi Ylelle uskovansa, että olisi onnistunut ohittamaan saksalaisen kisan mittaan jossain vaiheessa ilman kilpakumppanin varikkopysähdystäkin.

– Mielestäni minulla oli enemmän vauhtia koko kisan ajan. Mutta kuten kaikki tietävät, täällä on vaikea ohittaa. Olisin aina voinut laittaa painetta Vettelille, mutta vauhtiin tarvitaan vielä suurempi ero. Uskon, että olisi ollut myöhemmin mahdollisuus ohitukseen. Meillä oli niin vahva auto tänään, Bottas mietti.

Bottas myönsi, että Ferrarin taktisesta virhearviosta oli etua. Suomalaistähti heitti kärkihaastajiensa suuntaan pienen kuitin.

– Mutta niin. Olen iloinen, että teimme parempia ratkaisuja tallina ja pääsimme sillä tavalla ohi, Mercedes-kuski letkautti hymyillen.

Lähde: Yle