Ferrarin Sebastian Vettelin mielestä Pirelli teki oiekan päätöksen muuttaessaan renkaitaan Espanjan osakilpailuun. Saksalaiskuljettajan julkitulo katkaisenee viimeisetkin puheet salaliitosta italialaistallia vastaan.

Pirelli muutti renkaitaan Barcelonan kisaa varten, sillä se huomasi talvitesteissä rengaskuluman olevan odotettua korkeampaa luokkaa. Ohueamman kulutuspinnan epäiltiin suosivan Mercedestä ja riisuvan Ferrarilta yhden sen suurimmista aseista. Hopeanuolet olivatkin viikonloppuna selvästi nopeampia napaten kaksoisvoiton.

Vettel lausui kisan jälkeen omat epäilyksensä uusien renkaiden soveltumisesta ”muille talleille paremmin kuin toisille”, mutta ajettuaan kisan jälkeisissä testeissä uudelleen rataa ympäri huomasi hän Pirellin tehneen oikean ratkaisun.

– Yleensä kuljettaja ei saa tällaista mahdollisuutta vertailuun. Testipäivänä ajetut kierrokset osoittavat kuitenkin, että ilman muutoksia sunnuntain kilpailussa olisimme olleet vielä enemmän hukassa. Pirellin rengasmuutos siis palveli myös meitä, Vettel totesi Autosportille.

Vettelin sanomiset otettiin ilolla vastaan myös Pirelli-leirissä.

– Olen hyvin iloinen (kommenteista), enkä voi piilotella sitä, Pirelli-pomo Mario Isola iloitsi.